Амулети и гривни за късмет от SSG

14.03.2018
червен конец

Всички сме любопитни да надникнем и узнаем днес, какво ни носи утрото. Във всяка религия и култура са познати различни начини да се „прочетат“  знаците на съдбата. Всички сме любопитни да отгатнем бъдещето, да го обясним и да го контролираме.

Така се раждат амулетите и талисманите  –  за да подсилят вярата на хората, че могат да променят бъдещето в положителна, желана от тях насока. За да предпазим себе си и близките от болести, беди и нещастие, за късмет във всяко начинание и просперитет  - връзваме на китката червен конец. Вярването в силата за червения конец е толкова старо, че не е ясно кога е възникнало. В миналото хората са го връзвали, за да гонят злите духове и да противодействат на черните магии.

По стар български обичай на Игнажден (20-ти декември) на всички в къщата трябва да се върже червен конец, за да ги пази от „нечистите дни“ (периодът от Игнажден до Йордановден). Златния кръст в гривните от SSG Jewelry символизира вярата, котвата – надеждата, сърцето любовта, рибата – символ на ранното християнство, вградените диаманти в някои от тях са символ на вечност, красота и сила.
Може да ги откриете тук

поверия босилек  

Босилекът, е билка - любима на много народи, пряко се свързва със Света Елена – откривател на божия гроб, разпятието и гвоздеите с които е прикован Исус. Когато светицата отива в Ерусалим, тя не знае къде да копае, за да намери Светия кръст. Докато върви към мястото усеща аромат във въздуха. Елена вижда покрай пътя зелени храсти и цветя, които ухаят прекрасно. Тогава тя разбра, че трябва да копае именно на това място. В корените били изкопани три кръста, включително Светия Кръст и гвоздеите от разпятието.

Твърди се, че за да използва чудодейната им сила в помощ на своя син, Елена поставила един от тях в шлема на Константин, а друг - в юздата на коня му. Оттогава, скромното растение се нарича Царска Билка, защото води царицата до мястото, където открива свещената реликва.